Vegetarische Rendang van Spitskool

Zin in een smaakvolle en exotische maaltijd die ook nog eens vegetarisch is? Probeer dan deze heerlijke vegetarische rendang met spitskool! Dit gerecht combineert de rijke, kruidige smaken van de traditionele Indonesische rendang met de knapperige frisheid van spitskool. Spitskool heeft een zachte en toch stevige textuur die goed standhoudt tijdens het lange kookproces van rendang. Het wordt niet te papperig en behoudt een aangename beet.
Perfect voor een doordeweekse avond, boordevol gezonde ingrediënten en slechts 438 kcal.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 spitskool, in reepjes gesneden (± 600 gr.)
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm), geraspt
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 1 el plantaardige olie
  • 400 ml kokosmelk 6% vet
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels sojasaus (de minder zoute variant)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl sambal badjak


Bereiding

  1. Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook, rode peper en gember toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Voeg de kruiden en sambal toe en bak nog een paar minuten mee.
  4. Voeg de spitskool toe en roer goed door.
  5. Voeg de kokosmelk, sojasaus en citroengras toe. Breng aan de kook.
  6. Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de spitskool zacht is en de saus is ingedikt, ± 60 minuten.
  7. Verwijder de citroengrasstengels en breng op smaak met een snufje zout.

Serveer de vegetarische rendang met 100 gr gekookte zilvervliesrijst (+143 kcal), een frisse komkommersalade (+25 kcal) en voeg eventueel een gekookt eitje toe (+68 kcal).

Eet smakelijk! 🍽️🍚