Pokébowl met Biefstuk en Groenten
De zon laat zich eindelijk weer zien!
Hoewel het nog winter is, brengt het zonnetje meteen zin in lichtere, zomerse smaken. Dit recept combineert het beste van beide seizoenen: een verwarmende, voedzame maaltijd met een zonnige twist, van ongeveer 500 kcal per portie. Het gerecht is zowel hartig als verkwikkend, perfect voor een zonnige, winterse zondag! Bovendien is dit recept glutenvrij* en staat binnen een half uurtje op tafel.
Ingrediënten (1 portie)
- 100 gr biefstuk
- 100 gr kastanjechampignons
- ½ komkommer, in dunne plakjes
- ½ avocado, in plakjes
- 10 (gele) cherrytomaatjes
- ¼ (rode) ui in dunne ringen
- Sap van ½ limoen
- 1 tl olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: sesamzaadjes en sojasaus voor extra smaak
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Kruid de biefstuk met peper en zout en bak deze naar wens (bijvoorbeeld medium-rare, ongeveer 3-4 minuten per kant). Laat de biefstuk rusten en snijd deze vervolgens in dunne plakjes.
- In dezelfde pan, bak de champignons tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Grill de gehalveerde cherrytomaatjes in een grillpan of oven tot ze licht gekarameliseerd zijn.
- Pokébowl samenstellen, in een kom, leg de plakjes komkommer, avocado, gegrilde cherrytomaatjes, uiringen en gebakken champignons. Voeg de plakjes biefstuk toe.
- Besprenkel de pokébowl met limoensap en voeg eventueel sesamzaadjes en een beetje sojasaus toe voor extra smaak.
Eventueel te combineren met 150 gr zilvervliesrijst (+215 kcal)
* Zorg er wel voor dat je sojasaus kiest die specifiek als glutenvrij is gelabeld, aangezien sommige sojasaus gluten kan bevatten
Eet smakelijk! 🍽️🥢