Blueberry Muffins

Deze muffins zijn heerlijk luchtig, voedzaam en glutenvrij (mits gecertificeerde havermout gebruikt). Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen voor later. Lekker als toetje of als ontbijt en slechts 120 kcal per muffin.

Ingrediënten (voor 10-12 muffins)

  • 150 gr havermout
  • 150 ml havermelk (ongezoet)
  • 100 gr blauwe bessen
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel (optioneel)
  • 1 tl vanille-extract (optioneel)
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en zet muffinbakjes klaar in een muffinvorm.
  2. Prak de bananen in een kom tot een gladde massa.
  3. Voeg de eieren, amandelmelk en vanille-extract toe en roer goed door.
  4. Voeg de havermout, bakpoeder, kaneel en een snufje zou toet. Meng tot een egaal beslag.
  5. Spatel de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes (vul ze voor ongeveer ¾).
  7. Bak de muffins in de oven gedurende 20-25 minuten goudbruin.


Laat ze afkoelen en geniet! 🧁