5x Lente op je bord!

Lente! Mijn favoriete seizoen, want dat betekent tijd voor frisse, kleurrijke salades! Deze salades zitten boordevol vitamines, smaken heerlijk én helpen je om je fit en energiek te voelen. Of je nu zin hebt in een zoete touch met aardbeien, een romige twist met avocado, of een pittige kick met mango en chili, er is voor ieder wat wils. En het beste? Ze zijn allemaal licht en voedzaam, perfect voor een gezonde leefstijl!

 Frisse Lente Salade met Aardbeien & Walnoten (± 320 kcal)

  • 100 gr gemengde sla (veld- en rucola)
  • 150 gr aardbeien, in plakjes
  • 50 gr walnoten, grof gehakt
  • 50 gr feta (optioneel, lactosevrij)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • peper & een snufje zout

Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een kom, besprenkel met balsamico en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Asperge-Avocado Salade met Citroendressing (± 350 kcal)

  • 200 gr groene asperges, geblancheerd en in stukjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 50 gr radijsjes, in dunne plakjes
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 1 handje verse basilicum

Dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • peper & een snufje zout

Bereiding:
Meng de salade-ingrediënten en besprenkel met de dressing.

Quinoasalade met Komkommer & Munt (± 290 kcal)

  • 150 gr gekookte quinoa
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 10 cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 handje verse munt, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • peper & een snufje zout

Bereiding:
Meng alle ingrediënten en laat even intrekken voor extra smaak.

Mango-Kikkererwtensalade met Chilikick (± 360 kcal)

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 mango, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode peper, fijngesneden (optioneel)
  • 2 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper & en snufje zout

Bereiding:
Meng alles in een grote kom en serveer gekoeld.

Groene Lentesalade met Doperwten & Geitenkaas (± 310 kcal)

  • 100 gr spinazie
  • 100 gr doperwten (kort gekookt of diepvries, ontdooid)
  • 50 gr zachte geitenkaas (of lactosevrije variant)
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • peper & een snufje zout

Bereiding:
Meng alles en garneer met sesamzaadjes.

Eet smakelijk! 🍽️🥗